Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet coşkusunu Çankaya’nın dört bir yanına taşıdı. Çankaya’nın kırsal bölgesindeki 7 mahallenin çocuklarına unutamayacakları bir Cumhuriyet Bayramı yaşattı.
Çankaya Belediyesi Cumhuriyet coşkusunu Çankaya’nın dört bir yanına taşıdı. İlçeye bağlı olan Tohumlar, Evciler, Kömürcü, Karahasanlı, Çavuşlu, Yayla ve Akarlar Mahallelerinin çocukları Yayla Köy Konağında buluştu. Çeşitli faaliyetlerin yer aldığı kutlama töreni, öncelikli olarak Yayla İlkokulu önünde gerçekleşen bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Köy konağını balonlarla, grafon kağıtlarla süsleyen çocuklar, gönüllerince eğlendiler. Daha sonra Atatürk, Kurtuluş ve Cumhuriyet adlı belgeseli izleyen çocuklara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında gerekli bilgiler verildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından, çocuklara yaş aralıklarına göre çeşitli hediyeler dağıtıldı. Velilerin de katıldığı program ile Çankaya Belediyesi 7 mahallenin çocuklarına unutamayacakları bir Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşattı.