Çankaya Belediyesinin 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen hain bombalı saldırıda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın adının verildiği park kısa süre sonra bitiyor.
Çankaya Belediyesinin yeni yaptığı parklar birer birer tamamlanıyor. Öveçler Mahallesi 27818 ile 27817 adalar arasında bulunan yeni parkta sona yaklaşıldı. Yapımına başlandıktan sonra Çankaya Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen hain bombalı saldırıda yaşamını yitiren Destina Peri Parlak adının verilmesi kararlaştırılan parkta son düzenlemeler yapılıyor. Park, sert zemin, elektrik direkleri ve çimlendirme çalışmalarındaki eksikliklerin de giderilmesi ile kısa süre sonra tamamlanacak.
Toplam alanı 6 bin 825 metrekare olan parkın, 4 bin 900 metrekaresi yeşil alan olarak hazırlandı. Çocuk oyun alanları ile yürüyüş ve koşu yollarını da içinde barındıran parkta, Destina Peri Parlak’ı sonsuza dek yaşatacak bir de anıt heykel yükselecek. Parkın, ekim ayı itibariyle bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor.