Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi son bahar aylarında düzenleyeceği kampanya ile Ankaralıları hem fast foodun zararları konusunda bilgilendirecek hem de fast fooda karşı Ankara’nın yöresel yemeklerinin tanıtımını yapacak.
Geçen sene “Dünyaya Ankara’dan yayılan lezzet” sloganı ile gerçekleştirdiği tanıtım kampanyası ile Ankara Keçisi yetiştiricilerinin ürünlerinin değerlendirilmesi noktasında önemli bir başarıya imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yine oğlak eti tüketimini artırmak, keçi yetiştiricilerinin ürünlerini değerlendirmek ve küçükbaş hayvan ürünlerinin ülkesel önemi konusunda farkındalık oluşturmak için yeni bir kampanya düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği kampanyada Ankara Oğlağı Etinin üstün özelliklerini anlatmanın yanı sıra fast food yemek kültürünün de zararlarına dikkat çekecek.
Ankara Keçisi’nin tiftiğinden oğlak etine markalaşma noktasında önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Daire olarak Ankara’da tarımsal ürünlerin markalaşması konusuna titizlikle yaklaşıyoruz. Ankara Keçisi, tiftiğinden oğlak etine, derisinden keçi etine marka olmayı ve coğrafi alanda ulusal ve uluslararası tesciller almayı en fazla hak eden sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin en önemli zenginliklerinden biri. Maalesef zamanla bu çok değerli kırmızı et mutfak kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş. Geçen sene başlattığımız tanıtım kampanyası ile lezzetli, sağlıklı ve doğal olduğu kadar ülke açısından da stratejik önemi olan oğlak etinin sadece Ankaralılarla değil zincir marketlerle yaptığımız anlaşmalar neticesinde tüm Türkiye ile buluşmasını sağladık” dedi.
Fast food karşıtı kampanya
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek Ankara Oğlağı Eti tanıtım kampanyası aynı zamanda Türkiye’de hızla yaygınlaşan ve ciddi sağlık sorunlarına neden olan fast food’a karşı da bir bilgilendirme içerecek.
Ayaküstü yemek yeme olarak bilinen ama hamurunda ve etinde içeren kimyasallar ve koruyucu maddeler ile bir sektöre dönüşen “fast food”un zararları konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Yöresel yemeklerimiz fastfood için önemli bir alternatif. ‘Fastfood’un zararlarını biliyoruz konuşuyor ama tüketmeye devam ediyoruz. Gelin Ankara Oğlağı’yla yapacağınız yemekler ile ilk adımı atın ve bundan sonra çocuklarınız, aileniz ve kendiniz için yemek tüketimi konusunda daha dikkatli olun’ mesajı vereceğiz. Ülkemizin sağlık sorunu yükünü hafifletmek ve daha sağlıklı nesillerin yetişmesi noktasında yerel ve doğal malzemelerle pişirilen yöresel yemeklerin tüketimini teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
"Türkiye’nin en lezzetli eti"
Güney Afrikalıların Ankara Keçisi etiyle güçlü ve sağlıklı kaldıklarına inandıklarını belirten Başkan Güven, “Ankara Keçisi’nin menşei Ankara olduğu gibi tüm dünyaya Ankara’dan yayılmıştır. Güney Afrikalılar Ankara Keçisi etinin şifalı olduğuna inanırlar. Hasta olduklarında ilk olarak kendilerine Ankara Keçisi etinden haşlama türü yemekler yaparlar. Türkiye’deki uzmanlarda tamamen merada yayılan doğal ve doğadan beslenen Ankara Keçisi oğlağı etini Türkiye’nin en lezzetli etlerinden biri olarak tarif ediyorlar. Bu lezzeti tekrar mutfaklarımıza kazandırarak sağlıklı ve doğal beslenmenin önünü açtığımız gibi mutfak kültürümüzün tekrar yeni nesillere aktarılması noktasında öncülük yapıyoruz” dedi.