Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Caddesi’nin, Etlik Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı Fatih Köprüsü arasında kalan kısmında 14 Temmuz akşamı yol genişletme ve asfalt yenileme çalışması başlatılacak. Tek yönlü olarak başlayacak çalışmalar süresince, trafik akışı kısmi olarak sağlanacak.
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından daha önce de Yenimahalle Hipodrom Caddesi’nden başlayıp Keçiören Etlik Caddesini bağlayan Kazım Karabekir Caddesi’nde yol genişletme ve asfalt yenileme çalışmaları yapıldı.
Tamamlanan bu çalışmanın ardından, Etlik Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı Fatih Köprüsü arasında kalan kısmında, Fatih Caddesi üzerinde de asfalt yenileme ve yol genişletme çalışması yapılacak.
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Metro çalışmaları nedeniyle Fatih Caddesi üzerinde deformasyonlar oluştuğunu ayrıca güzergahta şeritlerin yetersiz ve düzensiz olması sebebiyle trafik akışında olumsuzluklar yaşandığını belirterek, bu sebeple trafiğin daha rahat ve konforlu ilerlemesi açısından güzergah üzerinde yol genişletme ve asfalt yenileme çalışmaları yapılacağını bildirdiler.
Yetkililer, Fatih Caddesi’nin yaklaşık 1 kilometrelik kısmında yapılacak asfalt yenileme ve yol genişletme çalışmasının trafikte problem yaşanmaması açısından kısmi olarak gerçekleştirilip en kısa sürede tamamlanacağını söylediler. Trafiğin aksamaması için tek yönde başlatılacak çalışmalar, daha sonra diğer yönde sürdürülecek.