Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın bu yıl 27’ncisini düzenlediği Ankara Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreninde, festivale katkılarından dolayı Çankaya Belediyesi’ne plaket verildi.
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl 27. kez gerçekleşen Ankara Uluslararası Film Festivali’nin MEB Şura Salonu’nda yapılan açılış töreninde festivale katkılarından dolayı Çankaya Belediyesi’ne plaket verildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen plaketi, tiyatro ve sinema oyuncusu Yüksel Arıcı ve gazeteci Şükrü Küçükşahin’in elinden aldı.
Birbirinden seçkin filmleri izleyiciyle buluşturacak festivalin açılışını Ceyda Düvenci yaparken festivale Türkan Şoray, Yılmaz Erdoğan, Aytaç Arman, Menderes Samancılar, Beren Saat gibi alanında özel isimler katıldı.
Sinema atölyelerinden konserlere, sinemacılarla tanışma imkanından söyleşilere kadar dolu dolu bir programa sahip olan festivalde 67 uzun, 117 kısa film, 34 belgesel, küçüklere özel film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler Ankaralılarla buluşacak.
Festivalde 45 ülkeden 197 yönetmene ait 213 film yer alırken onur ödülleri yönetmen Tomris Giritlioğlu, Beşiktaş Kültür Merkezi’nin kurucuları Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar ile ressam ve eğitmen Prof. Dr. Turan Erol’a takdim edildi.
Sinema, medya, siyaset ve akademik camiadan isimleri buluşturan gecede Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars’ın sahne performansı izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gecede, Fernando Franco ve Begona Arostegui’nin ilk kısa canlandırma filmi olan El Lugar Adecuado da gösterildi.