Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, "Oda olarak mesleğimizin ve geleceğimizin teminatı olan genç meslektaşlarımızın sorunlarına eğilmek hepimiz için tarihi bir görev. Mesleğe atılan arkadaşlarımızın, defter bulma, tahsilat ya da kamu ve özel sektörde iş bulma başta olmak üzere bir çok sorunu var" dedi.
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından 2’nci Türkiye Mali Müşavirler Gençlik Kurultayı yapılacak. 30 Nisan Cumartesi günü Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılacak kurultayda, Türkiye genelindeki genç mali müşavirlerin meslekleriyle ilgili karşılaştıkları sorunları masaya yatırılacak.
ASMMMO Oda Sekreteri ve Kurultay Tertip Heyeti Başkanı Nevzat Akkaya, çok önemli bir görevi ifa eden mali müşavirlerin öneminin yeterince anlaşılamadığını belirterek çok zorlu bir eğitim sürecini geride bırakan mali müşavirlerin yıllardır biriken bir çok sorunun olduğunun altını çizdi. Akkaya şöyle devam etti:
“Genç meslektaşlarımızın mesleğe girişte bir çok sorunları var. Ankara odası olarak bizler daha önce mesleğe girişteki en önemli aşama olan stajyerlik sürecindeki arkadaşlarımıza yönelik bir gençlik kurultayı yapmıştık. Şimdi mesleğe giriş yapan genç meslektaşlarımızın sorunlarını masaya yatıracağız. Türkiye genelinden katılımın olacağı bu kurultay mesleğimize ve meslektaşlarımıza önemli katkılar sunacaktır.”
ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı ise meslek mensuplarını kurultaya katılmaya davet etti. Okkalı, “Devletin tahsil ettiği her kuruş vergide en büyük yap sahibi olan, mükellef ile devleti bir araya getiren köprü vazifesi gören mali müşavirlerin sorunlarının çözülmesi ve hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele ediyoruz. Ankara Odası’nın 12 bin meslek mensubu 3 bine yakın meslek mensubu adayı stajyerleri var. Türkiye genelinde 105 bin mali müşavir var ve bunların önemli bir kısmı genç meslektaşlarımız" ifadelerini kullandı.
"Oda olarak mesleğimizin ve geleceğimizin teminatı olan genç meslektaşlarımızın sorunlarına eğilmek hepimiz için tarihi bir görev" diyen Okkalı şunları kaydetti:
"Mesleğe atılan arkadaşlarımızın, defter bulma, tahsilat ya da kamu ve özel sektörde iş bulma başta olmak üzere bir çok sorunu var. Bu ve benzeri sorunların masaya yatırılacağı ve Cumartesi günü gerçekleştirilecek kurultayda çeşitli üniversitelerden akademisyenler, kıdemli meslektaşlarımız ve üstatlarımız ile her ilden katılacak genç meslek mensubu arkadaşlarımızla önemli bir çalışmaya imza atacağız. Çıkan sonucu başta üst birliğimiz TÜRMOB olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve ilgili bakanlıklarla paylaşacağız.”