Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), yazar Yılmaz Özdil’in merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.
GENÇKONFED’den yapılan açıklamada, Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, 20. asrın bağımsızlık mücadelesinin Türkiye’deki ve İslam alemindeki adı olduğu vurgulanarak, "Sayın Özdil, Erbakan Hoca ve onun taşımış olduğu misyonu algılayamadığınız için, sizlere bir kere daha Merhum Erbakan Hocanın neyi ifade ettiğini belirtmek isteriz: Tarihin en şerefli milleti olan bu coğrafya insanının, kendi içerisinden çıkardığı yerli ve milli duruşlu yükselişinin adıdır Erbakan hoca, Tanzimat’tan bu yana batılı emperyalist güçler ve siyonist düşüncenin bu coğrafya üzerindeki hakimiyetlerine vurulan bir tokattır, Erbakan hoca ve 28 Şubat duruşu, Sultan Abdülhamit’ten sonra dünyaya siyasi düzeni ve diplomasiyi öğreten adamdır, Erbakan hoca, bilimsel yönüyle başta Almanya olmak üzere, güzel ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinde toplumun birçok kesiminin sempatisini kazanmış adamdır, Erbakan Hoca, yaklaşık iki asırdan bu yana, sömürü düzenine ses çıkaramayan gözleri perdeli insanlığa; sömürü ve yok edici batılı köhne düzeni ve yaptıklarını tüm dünyaya haykıran adamdır Erbakan Hoca, insanlığı yok edici faiz düzeni ve banka sistemine karşı geliştirdiği Adil Düzen ile yeni bir nefes aldıran adamdır Erbakan Hoca" denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"Daha önce yayınladığı onlarca hakaret ve iftira içerikli haberler dolayısıyla yargı tarafından da tazminata çarptırılan Sözcü’nün sahip olduğu seviyesiz yazıları sebebiyle gazetecilik kisvesi altından Erbakan düşmanlığına soyunan Yılmaz Özdil, 16.04.2016 tarihli ‘’İçki içmeyenlere zulüm yapılıyor’’ başlıklı yazısı ile basın yayın etiğinden, ahlak ilkelerinden nasibini almadığını bir defa daha kanıtlamıştır.
Aziz milletimizin gönlünde taht kuran ve toplumun her kesimi tarafından saygı duyulan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız aleyhinde sarf ettiği cümleler için Yılmaz Özdil’i özür dilemeye ve ivedilikle hatasını düzeltmeye davet ediyoruz".