Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okutan, “Darbeyi, darbeciyi, hain katilleri, paralel yapıyı ve bu duruma sebep olan herkesi lanetliyoruz” dedi.
15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okutan yazılı açıklamada bulundu. Okutan, “Darbeyi, darbeciyi, hain katilleri, paralel yapıyı ve bu duruma sebep olan herkesi lanetliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletimizin bir, birlikte ve omuz omuza vererek karşı duruşuyla engellenen kalkışma girişiminde bu kutsal tavrı sergileyen milletimize ülkemiz Türkiye Gençliği olarak teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Demokrasi şehitlerine rahmet, şehit yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Okutan, “Gençlik ve Spor Bakanlığına ve bağlı tüm birimlerin yönetimlerine de darbeye karşı duruşundan ötürü minnettarız. Ancak Yeni Türkiye’ye uyum sağlamak istemeyen, karanlık odaklarla hareket eden, bu dönüşümü kabullenemeyerek paralel yapı bağlantısı bulunduğu bilinen, kurumunuza bağlı ne kadar kişi varsa görevlerinden el çektirilmesini, Gençlik ve Spor Bakanlığından ivedilikle beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Meydanlarda kalkışmaya karşı oluşan birlik ve beraberlik geleceğe umut ve azimle bakılması için en somut vesile kaynağı olduğunu vurgulayan Okutan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ülke genelinde bu kardeşlik ortamının sürdürülmesi de en az oluşması kadar önem arz etmektedir. Bu anlamda Türkiye Gençliği olarak, Milli İradeyi savunmak için sokaklarda şehit verdiğimiz onlarca gençlerimiz adına, ordumuzdaki kalkışmayı gerçekleştirenlerle aynı zihniyeti taşıyan kişilerin hala kurumunuzda aktif olarak görev yapmalarını içimize sindiremediğimizi ifade etmek istiyoruz. Ayrıca meydanlardaki bu kardeşlik ortamının devam etmesi ve ilerleyen dönemlerde ülkemizdeki demokrasinin korunması, birlik ve beraberliğin kuvvetlendirilmesi için desteklerinin sürmesinin talep edilmesini saygılarımızla arz ederiz.”