Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölünün sadece Gölbaşı’nın değil, Türkiye’nin ve Ankara’nın değeri olduğunu belirterek, "30 yıldır gölün temizliğinin gündemde olmasına rağmen, bugüne kadar atılan adımlar maalesef boştu. 15 Temmuz’da imzalan protokol ile Kasım ayı içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından teknelerimiz temizlik için gelecek. Temizlik işlemi 450 gün olarak belirlendi" dedi.
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bir güzellik merkezi açılışına katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, Gölbaşı’nın en büyük sorunları arasında yer alan Mogan Gölü temizliği ve Konya Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Duruay, Gölbaşı için hükümetten istedikleri en büyük yatırımlardan birinin Mogan Gölü temizliği ve Konya Yolu’nun yapılması olduğunu belirterek, "Konya Yolu’nun yapılması hakkında güzel gelişmeler var. Önümüzdeki sene içerisinde Konya Yolu’nu alt tarafa alıp, Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getireceğiz" diye konuştu.
"Mogan Gölünün temizlik işlemi 450 gün olarak belirlendi"
"Mogan Gölü sadece bizim değil, Türkiye’nin ve Ankara’nın değeridir" diyen Duruay, "30 yıldır gölün temizliğinin gündemde olmasına rağmen, bugüne kadar atılan adımlar maalesef boştu. Ama son zamanlarda yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ihale Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredildi. 15 Temmuz da imzalan protokol Kasım ayı içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından teknelerimiz temizlik için gelecek. Temizlik işlemi 450 gün olarak belirlendi. Tekneler önümüzdeki ay göle inecek ve inşallah seneye de Mogan Gölü’nün eski temiz haline döneceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
İş imkanı bulmak isteyen vatandaşlara ve dar gelirlilere KOSGEB kanalıyla kurslar düzenlendiğini ifade eden Duruay, "Bu kurslar bittikten sonra hibe olarak yardımda bulunulmakta ve faizsiz kredi sağlanmaktadır. Açılan bu güzellik salonu da bunlardan bir tanesidir. Gölbaşı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Elit bir yer yapmalarının da Gölbaşı’nın kentleşme açısından büyümesinde faydası olabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
KOSGEB destekli hizmet
Gölbaşı Eymir Mahallesinde hizmete açılan güzellik salonu sahibeleri Mutlu Güneş Yalçın ve Meltem Mirza ise iş yerlerini KOSGEB destekli olarak açtıklarını belirterek, "KOSGEB’in verdiği destekle ve devletin vermiş olduğu kadın girişimcilik projesinde girişimcilik belgeleri aldıktan sonra elit bir ortamda farklı hizmetler sunabileceğimiz, kadınlar için çok farklı projelerin olacağı bir merkez açmaya karar verdik. Girişimcilik sayesinde de devletin vermiş olduğu teşvik ve hibeden dolayı da bu imkan bizlere sunulduğu için de teşekkür ederiz. Evlenirken durumu olmayan, ihtiyacı olan özellikle gelinlik, makyaj, kına ve özel günlerde kullanabilecekleri desteği ücret olarak sağlayacağız" dedi.