Türkiye’yi, Ankara’yı ve Gölbaşı’nı marka haline getirecek iş adamları kuşağı oluşturmak hedefi ile yola çıkan ve bir dernek adı altında toplanan Gölbaşı Genç Girişimci İş Adamları Derneği (GÖLGİAD) basın mensupları ile bir araya geldi.
Düzenlenen basın toplantısında, GÖLGİAD Başkanı İnşaat Mühendisi Arif Küçük yaptığı açıklamada, derneğin yerel, ulusal ve küresel çapta fayda üretmeyi hedefleyen işbirliği platformu olduğunun altını çizerek, “GÖLGİAD, millî ve manevi değerler ışığında evrensel gelişmeleri değerlendirerek, toplumun yaşam standardı ile sosyo-kültürel bilgi düzeyinin yükseltilmesi için çalışmak, şeffaf yönetim tarzı ile yapılacak her türlü çalışmadan üyelerimizin haberdar ve katılımcı olmalarını sağlamak, iş dünyasının mevcut ve potansiyel aktörlerine öncülük ederek, yerel, ulusal ve küresel çapta fayda üretmeyi hedefleyen işbirliği platformudur. GÖLGİAD, dünyadaki tüm ülkelerde, Türkiye’yi, Ankara’yı ve Gölbaşı’nı marka haline getirecek iş adamları kuşağı oluşturmak hedefinde ilerlemeyi amaçlamaktadır” dedi.
GÖLGİAD’ın misyonunun bünyesindeki işadamları arasında birikim, bilgi ve fikir paylaşımına öncülük ederek işbirliği fırsatları oluşturmak olduğunu söyleyen Küçük, “GÖLGİAD üyelerinin daha ileri iktisadi ve sosyal seviyelere ulaşmaları için gerekli çalışmalar yürütmek, çeşitli sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, kamuoyu önderleri ile ilişkiler geliştirerek üyelerinin bu kuruluşlarda güçlü temsil ilişkileri içerisinde olmalarına rehberlik etmek, iş dünyasının sorunlarını tespit edip giderilmesi yönünde çalışmalar yapmak, yerel, bölgesel ve ulusal konularda projeler hazırlayıp üyelerle ve ilgili kurumlarla paylaşmak ve bu projelerin gerçekleşmesinde rol oynamak, girişimci ruhun, kaynak ve teknoloji ile birleşip yeni ve ileri çalışmaların ortaya çıkmasını sağlamayı hedeflemektedir” diye konuştu.
GÖLGİAD’ın ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı ilke edindiğini vurgulayan Başkan Küçük, açıklamasında “GÖLGİAD, yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı şiar edinmiştir. Derneğin şeffaflığı ve demokrasiyi temel alan yaklaşımı ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlılığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörmektedir. GÖLGİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerin temeli olarak görmektedir” ifadelerine yer verdi.
Başkan Küçük, dernek olarak üretecekleri projelerle Gölbaşı’nın gelişimine katkı sağlamak istediklerini kaydederek, derneğin hiçbir siyasi amacının olmadığını, her siyasi görüşe açık olduklarını ve din, dil, ırk ayrımı yapmadan hedeflerine yürüyeceklerini sözlerine ekledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından GÖLGİAD yönetimi gazetecilerle fikir alışverişinde bulundu.