Hizmet-İş Sendikası tarafından Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası heyetine eğitim verildi.
Ankara”da 18-19 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim, HAK-İŞ/Hizmet-İş ile Arnavutluk Kamu Hizmetleri ve Devlet İdareleri Çalışanları Sendikası arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirildi. Arnavut sendikacılara ’Türkiye Arnavutluk İlişkilerine Sendikal Bir Bakış’, ’Küresel Krizler ve Sendikaların Geleceği’, ’HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in Kurumsal Yapısı’, ’Türkiye’de İş Hukuku’, ’Örgütlenme ve Toplu İş Sözleşmesi’, ’Çalışma Hayatında ve Sendikalarda Kadın’, ’Mobbing ve Mücadele Yöntemleri’, ’Türk Sendikal Tarihi’, ’İşgücü Piyasalarında Esneklik-Güvenceli Esneklik Tartışmaları’, ’Endüstri İlişkilerinde Sosyal Diyaloğun Önemi’, ’Sosyal Standartlar ve Uluslararası Kuruluşlar’ ve ’Sivil Toplum, Demokrasi ve Sendika’ konularında bilgi verildi.
Eğitim programında açılışında konuşan HAK-İŞ ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in uluslararası sendikal hareketin önemli ve aktif bir parçası olduğunu belirterek, yabancı sendikalarla gerçekleştirdikleri eğitimlerle işbirliğinde yeni bir aşamaya geldiklerini söyledi.
19. ve 20. yüzyılın argümanları ile hareket eden sendikal kültürün 21. yüzyılda emekçilerin sorunlarını çözmeye yetmediğini belirten Arslan, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak bu sendikal tecrübeleri yok saymadan, evrensel değerlerle yerli ve milli değerleri bir araya getirerek farklı, özgün ve yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Küresel kapitalizm yeryüzünü kuşatarak dünyayı küçük bir köye dönüştürdü. Böylesi bir zamanda özellikle emekçilerin daha fazla dayanışma içerisinde olması gerekmektedir" dedi.
Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı Entela Hysnellari de sendikalar arasındaki işbirliğine vurgu yaparak, sendikaların çalışanların hakkı için daha fazla çalışması ve birlikte ortak projeler içinde yer alması gerektiğini söyledi.