Sosyal belediyecilik alanında ürettiği projelerle örnek olan Çankaya Belediyesi, İhtiyaç Haritası ile yeni bir işbirliğine başlıyor.
Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimlerini spor ve sanatla güçlendirmeyi hedefleyen projenin ilk toplantısı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Sivil toplum örgütleriyle yürüttüğü başarılı işbirliği çalışmalarıyla pek çok Çankayalı’ya kişisel eğitim fırsatları tanıyan ve bizzat kendi insan gücü kaynağıyla da önemli sosyal projelerini hayata geçiren Çankaya Belediyesi, yeni bir projeye daha destek veriyor. Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim kalitelerini spor ve sanatla güçlendirmeyi hedefleyen projenin ilk toplantısı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Ankara Kolej Lions Kulübü temsilcileri ile İhtiyaç Haritası’nın kurucusu oyuncu Mert Fırat’ın yanı sıra Çankaya Belediye Başkan Yardımcıları Gülsün Bor Güner, Anıl Sevinç ve Nafiz Kaya da katıldı.
İhtiyaç Haritası’nın şehir ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile duyurulması, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların kurum, kuruluş ya da özel kişiler tarafından karşılanmasını kolaylaştıran bir internet portalı olduğunu aktaran Mert Fırat, Çankaya Belediyesi’yle de işbirliği içinde yeni projeler üretmek istediklerini kaydetti. Ankara Koleji Lions Kulübü’yle ürettikleri projenin dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik olduğunu kaydeden Fırat, Çankaya Belediyesi’nin bu alanda yaptığı çalışmalardan haberdar olduklarını ve bu nedenle proje paydaşı olarak Çankaya Belediyesi’ni tercih ettiklerini ifade etti.
“BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”
Çankaya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesiyle hizmet üreten, sosyal sorumluluk projelerine destek vermekten mutluluk duyan bir yapısı olduğunu söyleyen Başkan Taşdelen, Ankara Koleji Lions Kulübü ve İhtiyaç Haritası’yla işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. “İyi tanımlanmış, sınırları ve hedef kitlesi iyi belirlenmiş bir projenin paydaşı olmak bizi mutlu eder” diyen Taşdelen, hâlihazırda yürütülen projelerden de bahsetti. Mekân tahsisinden araç tahsisine ve yetişmiş personel gücüne dek imkân olan her şekilde projeye katkı vereceklerini vurgulayan Taşdelen, “Bu koltuklarda hizmet için oturuyoruz. Yerel yönetimlerle sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğine; proje ve hizmet üretirken halkın katılımına önem veriyoruz. Bu açıdan Ankara Kolej Lions Kulübü ve İhtiyaç Haritası’yla güzel bir proje ortaklığı yapacağımıza inanıyorum” dedi.