Çankaya Belediyesi Çankaya Evi’nde dikiş kursuna katılan İsviçre Sefiresi Tamar Almagor, dikiş öğretmenini ve sınıf arkadaşlarını büyükelçilik rezidansında düzenlediği davette ağırladı.
Alçak gönüllülüğü ve becerisiyle sınıfının gözdesi olan Almagor, gelecek yıl da devam edeceğini söylediği kurs için dikiş öğretmeninden söz aldı: Teyelsiz modeller çalışılacak.
BÜYÜKELÇİNİN EŞİ KURSUN MÜDAVİMİ OLDU
Çankaya Belediyesi’ne bağlı olarak ilçe genelinde 22 ayrı noktada hizmet veren Çankaya Evleri, bir yandan Çankayalılara kişisel gelişim, hobi ve mesleki eğitim imkânı sunarken, bir yandan da katılımcılara yeni dostluklar ve sosyalleşme olanağı sunuyor. Her yaştan ve ilgi alanından Çankayalının ikinci adresi olan Çankaya Evleri’nin dönem dönem özel öğrencileri de oluyor. İsviçre Büyükelçisi Walter Haffner’ın eşi Tamar Almagor da bu isimlerden biri.
SINIFIN EN ÇALIŞKANLARINDAN
İsviçre Milli Günü’nde giydiği ve tasarımı kendine ait olan ilginç kıyafetlerle diplomatik çevrede adından söz ettiren Sefire Almagor, modaya olan ilgisini dikiş bilgisiyle güçlendirmek için bu yılın başında Çankaya Belediyesi’nin Çankaya Evi’nde açtığı dikiş kursuna katılmıştı. Sınıfının en çalışkan öğrencilerinden biri olan Sefire Almagor, kursun bitmesine kısa bir süre kala dikiş öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını Büyükelçilik rezidansında düzenlediği öğle yemeğinde ağırladı.
EŞİNE SEVGİSİ PORTRELERE YANSIYOR
Sıcak ve eğlenceli bir havada geçen yemekte Sefire Almagor, konuklarına İsviçre mutfağının geleneksel tatlarının yanı sıra Türkiye’de geçirdiği üç yılda öğrendiği lezzetleri de ikram etti. Sohbetin ağırlık noktasını rezidansın kabul salonunu süsleyen yağlı boya tablolarla dikiş kursundaki çalışmalar oluşturdu. Büyükelçi Haffner’in, eşi Tamar Almagor’u resmettiği portreleri çok beğenen konuklar, portrelerin büyükelçinin resim yeteneği kadar eşine duyduğu sevginin de göstergesi olduğu konusunda hem fikir oldular.
"KURSU ÇOK SEVDİM, ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA DEVAM EDECEĞİM"
Dikiş kursunu çok sevdiğini ve önümüzdeki yıl da devam edeceğini söyleyen Sefire Almagor, Almanca “öğretmen” anlamına gelen “professor” sözüyle hitap ettiği kurs öğretmeniyle gelecek yılın müfredatının teyelsiz modeller üzerine olması konusunda da anlaştı. “Teyel geçmeye başlayınca bütün günü kaybediyorum, sanki o gün hiçbir şey dikmemişim gibi oluyor. O yüzden profesörle anlaştık, no teyel, hemen dikiş makinesinde dikeceğiz” diyen Sefire Almagor’a arkadaşları da destek verdi.