Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bu makamlar sizlerin. Bizler burada emanetiz. Gün gelecek sizler oturacaksınız” dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makam koltuğunu Fevzi Atlıoğlu İlkokulu öğrencisi 11 yaşındaki Burak Yalçın’a bıraktı.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Okul Müdürü Halil Kozan, sınıf öğretmeni Halise Uçaş ve Burak Yalçın’ın ailesinden oluşan heyeti makamında kabul etti. Burak Yalçın’ın verdiği çiçeği alan Ak, minik öğrenciye ’Hoş geldin’ dedikten sonra, “Bugün bu makam sana emanet. Başkanım sizi makamınıza alalım. Bir talimatınız var mı?" diye sordu.
Koltuğuna oturan küçük başkan ise "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı milli birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bu bayramda çocuklar mutlu olsun. Çocuklara yönelik yapmış olduğunuz çalışmalarınızı beğeniyorum. Bizler için yaptığınız park ve yeşil alanlarımız için size çok teşekkür ediyorum" şeklinde cevap verdi.
“Okul bahçesinin yenilenmesi, basketbol potalarının yaşımıza uygun hale getirilmesi ve okulumuza atık yağ kutusu konulmasını istiyorum” talimatlarını veren minik Yalçın’a, Ak “Talimatınızı aldım” cevabını vererek şunları söyledi:
“Bu makamlar sizlerin. Bizler burada emanetiz. Gün gelecek sizler oturacaksınız.”
Ziyaretin sonunda Ak, Yalçın’a tablet bilgisayar, satranç seti, Cennet Bahçesi Oyunu ve Çanakkale kitap seti hediye ederken görüşme toplu hatıra fotoğrafı çekimi bitti.