Keçiören Belediyesi Engelli Çocuklar Gündüz Misafirhanesi, engelli çocuğu olduğu için sosyal hayatını sürdürmekte zorluk çeken ailelerin yüzünü güldürdü.
Engelli çocuğunun bakımı sırasında günlük işlerini bile yapmakta zorlanan ailelerin imdadına Engelli Çocuklar Gündüz Misafirhanesi ve Oyun Merkezi yetişti. Keçiören’deki önemli bir eksikliği gideren misafirhane, alışveriş yapmak, hastaneye gitmek, kendine zaman ayırmak vb. sosyal yaşam gerekliliklerini yerine getirmekte güçlük çeken engelli ailelerinin yardımına koşuyor. Engelli aileleri çocuklarını, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı Engelli Danışma Merkezi bünyesinde kurulan Engelli Çocuk Misafirhanesi ve Oyun Evi’ne güvenle emanet ederek sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için gereken zamanı kazanabiliyor. Hafta içi saat 08.00’den 17.00’ye kadar engelli çocuklara geçici süreli ücretsiz bakım hizmeti veren misafirhane, ailelerin ihtiyaçlarını karşılamasının yanında çocukların kendi yaşıtlarıyla bir arada olmalarına da imkan tanıyor.
“Engelsiz bir Keçiören” için çalışıyoruz
Engelli ailelerinin çocuklarını sürekli gözetim altında tutmak zorunda oldukları için sosyal hayattan koptuklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkan Mustafa Ak, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın diğer bireylerle aynı şartlara sahip olmaları için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Engelli Gündüz Misafirhanesi’ni de ailelerin çocuklarını güvenle emanet edip çarşı, pazar alışverişlerini yapabilmeleri, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, akılları çocuklarında kalmadan sosyal hayatın gereklerini yapabilmeleri için kurduk. İnşallah ‘Engelsiz bir Keçiören’ için önümüzdeki dönemde de yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.
Çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri bir yere kavuştuklarını söyleyen engelli aileleri ise, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Misafirhane sayesinde alışverişimizi yapabiliyor, akrabalarımızı ziyaret edebiliyoruz” görüşünü dile getirdiler.