Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kurs sonrası bugüne kadar kendi iş yerini açan ve evden satış yapanların sayısı 170’i geçti" dedi.
Keçiören Belediyesi’nin vatandaşların kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla açtığı Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) ilgi odağı oldu.
Kültürel mirasımızı yaşatan sanat kurslarının da verildiği KEÇMEK’e sadece Keçiörenlilerden değil tüm Ankaralılardan da talep var. Emeği üretime dönüştürerek bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlayan 14 tane kurs merkezi ve iki tane de sanat atölyesiyle 64 branşta hizmet veriyor.
KEÇMEK kurslarında en fazla ilgiyi giyim ve bilgisayar kursları görürken, 2015 -2016 Eğitim - Öğretim yılında kurs görenlerin yüzde 75’ini kadınlar, yüzde 25’ini ise erkek kursiyerler oluşturuyor. Yeni dönem kurs kayıtlarının başladığı KEÇMEK’lerde kayıtlar Ekim ayına kadar devam edecek. 123 derslikte verilen kurs sonrası el emeklerini görücüye çıkaran kursiyerlerin Haziran ayında açtığı yıl sonu sergisi yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kursların ilgi görmesinden memnun olduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Kurslar sosyalleşmeye, arkadaşlık ilişkileri kurmaya vesile olmasının yanı sıra istihdama da katkı sağlıyor. Hatta vatandaşımıza iyi bir terapi aracı da oluyor. Kurs sonrası bugüne kadar kendi iş yerini açan ve evden satış yapanların sayısı 170’i geçti. Bu bizleri ayrıca sevindiriyor" ifadesini kullandı.