İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Keçiören Belediyesi personeline “Beden Dili ve İletişim” konulu eğitim semineri verildi.
Keçiören Belediyesi, personelin farklı konulardaki niteliklerini geliştirmek ve kişisel gelişimini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerlerini sürdürüyor. Daha önce verilen empati ve önyargılar konulu seminere son olarak beden dili ve iletişim semineri eklendi. Belediye hizmet binası Bilgi İşlem Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde eğitmen Berrin Bilge, personele beden dili ve iletişim hakkında bir sunum yaptı. Beden dilinin içgüdüsel ve öğrenilmiş davranışlarla oluştuğunu belirten Bilge, "Yetişkinlerin beden dilinde sessizce içgüdüsel, stratejik ve insani yan çatışır. Hangisini seçerse beden ona göre sinyal verir. İnsan beyni doğruyu söylemek üzere planlanmıştır, bunun için beden dili yalan söylemez" dedi.
Avrupa Birliği ve Türkiye’nin finansmanı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından geliştirilen İSKEP, istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyon ve sunulmasına yönelik model geliştirip uygulamak suretiyle dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunuyor. 10 ilde 12 belediye ile sınırlandırılan projenin pilot belediyeleri arasında Keçiören Belediyesi de yer alıyor.