3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü nedeniyle Keçiören Belediyesi hizmet binasında ücretsiz işitme testi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da işitme testine girenler arasındaydı.

Vatandaşların sağlığına yönelik hizmetleriyle de öne çıkan Keçiören Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi ve OKSUD (Türkiye Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği) işbirliği ile ücretsiz işitme testi etkinliği düzenledi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe belediye personelinin yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da etkinliğe katılarak işitme testi yaptırdı. Belediye hizmet binasına yerleştirilen bir işitme ölçüm cihazı ile yapılan kontrol sırasında uzmanlar vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Sağlığın her şeyin başı olduğunu belirten Başkan Ak, “Sağlıklı toplumlar sağlıklı bireylerden oluşur. Belediye olarak özellikle koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerine ayrı bir önem veriyoruz. 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Her hastalıkta erken teşhis önemlidir ve işitme kaybı da erken tanıyla önlenebilir. Etkinliğimizle ayrıca kulak hastalıklarına dikkat çekmek ve işitme engellilere yönelik toplumsal duyarlılığı da artırmak istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.