Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “En Büyük İnsan Mozaiği rekorunu kırdık, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş durumdayız ve rekor da onaylandı. İnşallah çocuklarımız burada hem çevreye duyarlı çocuklar yetişmesi için hem de eğlenmeleri için bir aradayız” dedi.
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Keçiören Belediyesi, 10 bin ilkokul 5’inci sınıf öğrencisi ile çiçek mozaiği oluşturarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi.
Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan Çevre Çiçekleri Hareketi, Guinnes Rekorlar Kitabı’na ismini yazdırdı. Çocuklara çevre bilinci kazandırmak ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Çevre Çiçekleri Hareketi dünya rekoru kırarak tarihe geçecek.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, rekor denemesi yapacaklarını kaydederek, “En Büyük İnsan Mozaiği rekorunu kırdık, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş durumdayız ve rekor da onaylandı. İnşallah çocuklarımız burada hem çevreye duyarlı çocuklar yetişmesi için hem de eğlenmeleri için bir aradayız. Bu rekoru çocuklarımız kırdı, bunun için bütün çocuklarımıza çevreye duyarlı olan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çevre hepimizin çevresi ve aslında biz Keçiören’i evimiz olarak görüyoruz. Keçiören evimiz diyoruz, evimize göstermiş olduğumuz özeni, titizliği aynı zamanda çevreye göstermemiz lazım, tıpkı evimizin içi gibi sokağı görmemiz lazım. Bu nedenle de çocuklarımızın küçükken bu duyarlılıkla yetişmesi lazım ve biz bu işi çocuklarla başlatarak inşallah bütün Keçiören’e yaygınlaştırmak hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.
Ak, Türiye’nin en büyük çevre hareketi olan Çevre Çiçeklerinin sayısının 80 bin olduğunu belirterek, “Çevre Çiçekleri bizim 7 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje, çocuklarımızı küçükken eğitiyoruz. Çocuklar artık bir müfettiş edası ile dışarıda geziyorlar. Kendileri atmadığı gibi aynı zamanda dışarıdaki insanları da uyarıyorlar. Bir yıl boyunca eğitim alıyorlar bir yıl sonra çevre müfettişi oluyorlar. Her birine çevre müfettişi kimliği veriyoruz. Onların uyarıları çok önemli bizim için, büyüklere etkili oluyor” şeklinde konuştu.