Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumda mutluluğu ve huzuru arttırdığına inanan Keçiören Belediyesi’nin 2013 yılında hizmete sunduğu yaşlı oteli vatandaşlardan ilgi görüyor.
Keçiören Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı içinde yaşlılara dönük hizmetlerinin devamı niteliğinde olan Yaşlı Oteli’nde, profesyonel gözetmenler eşliğinde ailelerin tercihine göre saatlik ağırlama veya beş günlük konaklama şeklinde bakım hizmeti veriliyor.
Yaşlı Oteli, yaşlı akrabasını ve yakınını evde yalnız bırakamadığı için kendine zaman ayıramayan, işlerini yeterince takip edemeyen, alışveriş gibi yaşamsal etkinliklerini istediği düzeyde yürütemeyen aile bireylerine kolaylık sağlıyor.
Kültürel değerleri yeni nesillere aktaran, deneyimleriyle bizlere ışık tutan yaşlılarımıza hak ettikleri değeri vermeyi amaçladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Nasıl yerleri sizin evinizin baş köşesindeyse, bizim de başımızın üstünde. Şehir hayatının koşturmacası, geçim sıkıntısı telaşıyla ailede her iki bireyin de çalışması gibi durumlarla karşılaşan yaşlılarımız bazen yalnız kalıyor. Biz onlara yalnızlıklarını unutturacak, sizin kadar iyi bakacak bir hizmeti devreye soktuk. Yaşlı Otelimiz sizin meşgul olduğunuz zamanlarda onlarla ilgilenecek” ifadelerine yer verdi.