Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte semt pazarlarında artan alışveriş yoğunluğuna karşı Keçiören Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.
Ankara’nın nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçelerinden olan Keçiören’deki 41 semt pazarı zabıta ekiplerince sıkı bir denetimden geçiriliyor. Vatandaşın huzuru için çalışan ekipler, pazar yerlerinin sabah kurulumundan akşam kaldırılmasına kadar genel düzen ve temizliğin yanı sıra, pazarcı esnafının kılık-kıyafetleri, yaka kimlik kartları, fiyat etiketleri, ölçü-tartı aletlerini kontrol ederek vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasının teminatı oluyor.
Fırsat buldukça zabıta ekipleri ile birlikte semt pazar yerlerinde denetimlere katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Pazar Büro Amirliği adı altında bir birim oluşturarak, tüm pazarcı esnafımızı kayıt altına aldık ve her bir esnafımıza sicil numarası verdik. Pazar yerlerimiz asfalt çizim makinesiyle yeniden çizildi ve esnaflarımızın çalışma alanları belirlendi, her esnafın tezgâh numaraları tezgâh alanlarının önüne okunur şekilde yazılarak pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlarımız kimden ve kaç numaralı tezgâhtan alışveriş yaptığını bilir hale geldi. Keçiören Belediyesi semt pazar yerlerinde alışveriş yapan ve aldığı ürünün ağırlığından şüphelenen vatandaşlarımızın bu şüphelerini gidermek amacıyla istisnasız tüm semt pazar yerlerimizin değişik noktalarına elektronik teraziler koyduk" dedi.
Vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapması için pazarcı esnafının terazi kontrol ve muayenelerinin seyyar olarak yapılmasına ve güvenilirliğini belgeleyen bandrol uygulamasına dikkat çeken Ak, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi.
PAZAR YERLERİ YAŞAM YERLERİNE DÖNÜŞTÜ
41 semt pazarının titizlikle denetlendiğini belirten Başkan Ak, ayrıca çöp atıklarının konulması için pazarcı esnafına çöp poşeti dağıtıldığını söyledi. Ak, pazar yerini yaşam yerine dönüştürdüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hizmete sunduğumuz Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı içerisindeki Çaldıran semt pazar yeri ve Bademlik Zümrüt Yaşam Alanı içerisindeki Bademlik semt pazar yerlerimiz, diğer kapalı semt pazar yerlerimizden değişik olarak tasarlandı. Mahallenin sosyal ve kültürel hayatına canlılık getiren bu yaşam alanları içerisinde toplantı salonları, derslikler, meslek edindirme kurs merkezleri (KEÇMEK), sivil toplum kuruluşlarının kullanabileceği toplantı salonları, zabıta noktaları ve düğün salonları bulunmakta, ayrıca bu pazar yerlerimize alışveriş yapmak için gelen vatandaşlarımızın çocukları için kısa süreli çocuk bakım merkezi, oyun alanları ve bebek bakım odaları yaptık."
Keçiörenliler hizmetin en iyisine layıktır anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ak, gerek MOBESE kameraları, aydınlatma, ses sistemiyle güvenli, gerekse gürültüye karşı aldıkları önlemlerle huzurlu bir pazar yeri hedeflediklerini söyledi.