Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, inşaat çalışmaları süren ilçenin ilk spor salonu için “Açılışını inşallah 19 Mayıs 2017’de yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı Keçiören’in ilk spor salonunda inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şubat ayında temeli atılan tesisin inşaatının yüzde 48’i tamamlandı.
İnşaat alanına giderek incelemelerde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yetkililerden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Spor salonunun okullar, spor kulüpleri, amatör ve profesyonel sporcular başta olmak üzere tüm Keçiören’e hizmet vereceğini ifade eden Başkan Ak, “Tesisimizde 7’den 70’e herkes spor yapabilecek. Spor salonumuzu engelli kardeşlerimizin de faydalanabileceği şekilde inşa ediyoruz. Açılışını inşallah 19 Mayıs 2017’de yapmayı hedefliyoruz. 19 milyon liraya mal olacak tesisimiz Keçiörenimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
3 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olacak
Hizmete girdiğinde Keçiören’in önemli bir eksiğini giderecek olan kapalı spor salonu Keçiören’in Ovacık bölgesinde 15 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. 3 katlı olarak planlanan ve kapalı alanı 10 bin metrekareyi bulan tesis 3 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olacak. Voleybol, hentbol, basketbol, güreş branşlarında hizmet verecek tesisin içerisinde ayrıca masa tenisi, eskrim, fitness çalışmaları için de özel alanlar bulunacak. İlçenin spor salonu özlemini sona erdirecek olan tesiste, antrenör, hakem ve soyunma odaları, federasyon, akreditasyon, basın, gözlem ve doping odaları da yer alacak.