Keçiören Belediyesi 2014 yılında başladığı kamu iç kontrol standartlarına yönelik çalışmalarına devam ederek önemli kazanımlar elde ediyor.
Kamuda iç kontrol standartlarına yönelik çalışmalarla faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesi amaçlanırken, ayrıca varlık ve kaynakların korunması, mali ve diğer kontroller bütünlüğünün sağlanması da hedefliyor.
Çalışmalar kapsamında birim müdürleri ve çalışanlarının katıldığı 20’ye yakın bilgilendirme toplantısı yapılırken aynı zamanda tüm çalışanların bilgilendirilmesine yönelik "Kamu İç Kontrol Standartları El Broşürü", "Hassas Görev Broşürü" hazırlandı. Kadro veya bölümlere ilişkin görev tanımları, uygulama prosedürleri ve iş akışları oluşturuldu ve bu çalışmaların tüm personele tebliği tamamlandı. İş ve işlemlerin etkin ve verimli yürütülmesi için personel ihtiyaç analizi yapılarak yıllık eğitim planlama çalışmaları da yürütülüyor.
Sistemin personel performansının izlenebilmesi, dijital platformların daha etkin kullanılması, hedeflerin değerlendirilmesinin kolaylaşması gibi konularda fayda sağlaması bekleniyor.
Ayrıca vatandaşa sunulan hizmette birliği ve standardı sağlamak için "Kamu Hizmet Standartları El Kitapçığı" hazırlanarak vatandaşların bilgisine ve kullanımına sunuldu.
Keçiören Belediyesi kamu iç kontrol eylem planı çalışmalarını 2017 yılı sonuna kadar tamamlamayı ve ilerleyen yıllarda sistemin getirdiği yenilikleri uygulamayı planlıyor.