Keçiören Müftülüğü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Hafızlık Merasimi’nde 21 hafizeye taç takıldı. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Mustafa Ak’ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan da hazır bulundu.
Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen tüm hafizeleri tebrik eden Başkan Mustafa Ak, "Bugünlere kolay gelmedik. Zor günler yaşadık. 28 Şubat sürecinde Kur’an eğitimine engeller kondu 8 yıl zorunlu eğitim gibi. Başörtülü bacılarımızı eğitimden ve iş hayatından uzaklaştırma çabaları gibi bütün bu çileleri yaşadık. Kur’an eğitiminden geçen bir imam hatipli yiğit çıktı ve bu zulme son verdi. Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun" diye konuştu.
"DİNDAR OLMAYAN NESİL YETİŞTİRMEK İSTEDİLER"
Artık TBMM Genel Kurulu’na başörtülü kadınların alınmadığı günlerin geride kaldığına dikkat çeken Başkan Ak, "Artık başörtülü bakanlarımız var. Artık başörtülü başörtüsüz kardeşlerim birlikte eğitim görüp birlikte çalışıp kardeşçe yaşıyorlar. Bir zamanlar dindar olmayan bir nesil yetiştirmek istediler, ama ters tepti. Cenab-ı Allah hafizelerimizden ve onlara bu eğitimi verenlerden razı olsun" dedi.
Kaymakam Dirim de, hafizeleri tebrik ederek, "Eski zor günler artık çok şükür bitti. Dinin önündeki engeller artık ortadan kalktı. Artık camilerimizde 4-6 yaş grubu için Kur’an kursu açılabilecek günlere geldik. Küçük yaşta din eğitimi önemlidir" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından hocaları 21 hafizeye taç takarken, Başkan Ak ve protokol heyetindekiler de hafizelere çeşitli hediyeler verdi. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.