Keçiören Belediyesine bağlı olarak hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) terapi görevi de üstleniyor.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından açılan ve 2010 yılından beri hizmet veren KEÇMEK’ler istihdama katkı, sanat öğrenmeye yardımcı olmanın yanı sıra psikolojik olarak kursiyerlerin rahatlamalarına da öncülük ediyor. 2 yıldır makina nakışı kursuna gelen Bademlik KEÇMEK kursiyeri Pervin Haspolatlı (45) terapi amacıyla geldiği kurslardan memnun olduğunu söyledi.
20 yıldır Ramotoid Atrit (RA) hastası olan Haspolatlı, "Hastalığımın tedavisi çok pahalı ve tam iyileşme gibi bir durum da söz konusu değil. Stresin tetiklediği bir hastalık" derken KEÇMEK kurslarının psikolojisini çok değiştirdiğini söyledi. Haspolatlı, "Eşim kamuda memur, Diyarbakır’da görev yapıyordu. Orada komşuluk ilişkileri çok daha güçlü. Oğlum Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimini kazanınca biz de peşinden Ankara’ya geldik. Ankara bu açıdan çok daha farklı, metropol kent olunca aynı apartmandakiler bile birbirini tanımıyor. Ben de bundan 2 yıl önce hem sosyalleşmek hem de terapi amaçlı KEÇMEK kurslarına başladım. KEÇMEK kursları bana çok iyi geldi. Kendimi unutuyorum burada" dedi.
El ve ayaklarında protezler olan Haspolatlı, makina nakışı kursundan sonra şiş dantel ve ahşap boyamaya da gelmeyi planlıyor. Kursların hem fizik tedavi hem de zihin dinlendirmede önemli bir rol üstlendiğinin altını çizen Haspolatlı, KEÇMEK’lerde huzur bulduğunu özellikle vurguluyor.