Keçiören Belediyesi’nin 19 ülkeyi misafir ettiği 7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Türkiye dimdik ayaktadır. Üç beş çapulcu ülkemize hiçbir şey yapamaz” dedi.
Keçiören Belediyesi’nin 19 ülkeyi misafir ettiği 7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin 6’ncı gecesinde konuk, yavru vatan KKTC oldu. Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören’in kardeş belediyesi Güzelyurt’un Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Büyükelçiliği Eğitim Kültür Ataşesi Mustafa Üzümcüoğlu, Kırklareli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç ve AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert katıldı. Gecede Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları Ekibi güzel bir gösteri sunarken, bir Kıbrıs düğününü sahneledikleri sırada dansçıların başlarına su bardaklarını koyarak yaptıkları zor figürler izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk dansları gösterisinin ardından sahneye KKTC’li sanatçı İrem Barem ve özel orkestrası çıkarken, konserde Kuzey Kıbrıs ve Türk şarkılarına yer verildi. Sunuculuğunu Güzelyurt Belediyesi’nden Burç Tunçer’in üstlendiği gecede seyircilere Türk ve KKTC bayraklarının yanı sıra, keşkek ve kuru kahve de dağıtıldı. Gecede ayrıca Başkan Ak ve protokol üyelerinin çektiği kurada kazanan seyircilere KKTC’den getirilen ve içinde çeşitli hediyeler olan sandıklar verildi.
"TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA"
KKTC ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Mustafa Ak, “Yüzyıllardır birlikte aynı ülkenin vatandaşları olarak yaşadık. Şimdi onlar yavru vatanda varlıklarını devam ettiriyorlar. Kardeş belediyemiz Güzelyurt’ta eski bir Osmanlı hanını restore edip, Ankara Evi’nin açılışını yapmıştık. Estergon Kalemizde bulunan Kıbrıs Evimiz de ziyarete açık olacak” dedi.
Paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerif’te herkesin birbirine sahip çıkmasını isteyen Ak, “Komşumuzu, ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayalım. Teröre karşı yapılan mücadelede askerimizin, polisimizin yanındayız. Türkiye dimdik ayaktadır. Üç beş çapulcu ülkemize hiçbir şey yapamaz. Hepimiz birer askeriz, ülkemiz, milletimiz, vatanımız için canımızı seve seve feda ederiz. Vatan için canlarını veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün kökü kazınana kadar bu mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.
"BİRLİĞİMİZ ÖRNEK OLSUN"
KKTC Büyükelçiliği Eğitim Kültür Ataşesi Mustafa Üzümcüoğlu ise, mübarek Ramazan ayının KKTC, Türkiye ve tüm İslam alemine barış getirmesini dileyerek, “7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında 11 Haziran’ı KKTC Gecesi ilan eden Başkanım Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bu gecenin Keçiören Belediyesi ile ortak çalışmalarının en güzel örneği olduğunu kaydeden Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, “Burada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Birliğimizi, dirliğimizi bozmadan gelecek nesillere örnek olmamızı temenni ediyorum” diye konuştu.
Program öncesinde meydanda kurulan KKTC Güzelyurt Kültür Evi ile Yozgat Kültür Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.