Keçiören Belediyesi, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için “Milli İrade ve Şehitler Yürüyüşü” gerçekleştirdi.
Keçiören Belediyesi, 15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimine engel olmak için meydanlara inen ve bu uğurda hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için “Milli İrade ve Şehitler Yürüyüşü”nü organize etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın en önde yer aldığı yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan da katıldı. Saat 22.00 sıralarında Keçiören Belediyesi’nin önünde toplanan vatandaşlar, burada hazır bekletilen otobüslere binerek konvoy halinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geldi. Burada bir süre bekleyen grup, ellerindeki bayraklar ve meşalelerle “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Şu anda yürüyüşteyiz. Milli iradeye sahip çıkma gecesinde, 15 Temmuz’da, 22 gece önce Keçiören’de toplanmış olan yüzlerce, binlerce kişi, önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelmiş, oradan da yürüyerek Külliye’ye, Beştepe’ye gitmişti. 15 kilometrelik bu yürüyüşü şimdi tekrar ediyoruz. Bütün Keçiören’le bunu yapıyoruz, her kesimden insanımızla beraberiz. Derneklerimiz, mahallelerimiz, teşkilatlarımız hep beraber bu yürüyüşü tekrar etmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Ankara-Konya karayolu üzerinde açılan dev Türk bayrağının yanı sıra, ellerinde taşıdıkları bayrak ve meşalelerle yola çıkan Keçiörenliler, 15 kilometrelik yürüyüşün ardından Beştepe Millet Camii’ne vardı. Caminin önünde günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen grup, tekbirler getirerek, “Vatan sana canım feda”, “Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber” sloganlarını atarak demokrasi nöbetini sürdürdü.