Keçiören Belediyesi vatandaşın şehir içinde nefes alacağı alanların sayısını artırma ve çocukların da rahatça oyun oynayabilmesi yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Keçiören’de özellikle bahar ve yaz döneminde ilgi odağı olan parklarının sayısı 450’ye yaklaşmış durumda. Vatandaşların çayını yudumlayıp gazetesini okuduğu, sporunu yaptığı parklar arasında en fazla ilgi gören ise Subayevleri Mahallesindeki Botanik Park. Özel peyzaj düzenlemesi, şelalesi ile görsel estetik sunan parkın içerisinde farklı kafeler ve teleferik istasyonu da bulunuyor.
Şenlik Mahallesindeki Fatih Sultan Parkı da kartpostallara adeta taş çıkartan görünümüyle ilgi görüyor. Ördeklerin yüzdüğü havuzu özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Kanuni Parkı, İsa Yusuf Alptekin Parkı da yeni evlenen çiftlerin mutluluk resimlerine dekor oluyor.
141 parka sıfırdan düzenleme
Çocukların güvenli ve huzur için oynamalarını sağlamak ve vatandaşın hem dinlenme hem de zaman geçirme amaçlı kullandığı parkların sayısını artırmak konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Biz göreve geldiğimizde bazı parklarımız çok bakımsız kalmıştı ve çok sayıda eksiği vardı, adeta yeniden yaptık, 141 parkımızı revize ettik, 75 yeni park ve ağaçlandırma alanı yaptık. Vatandaşımız özellikle bahar ve yaz mevsiminde parklarda daha çok vakit geçiriyor, fitness aletlerimiz, çocuk oyun alanlarımız, spor sahalarımız, kamelyalarımız, şelalelerimiz ile parklarımıza sadece Keçiörenliler değil Ankaralılar da ilgi gösteriyor" dedi.