Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM), her yaz döneminde olduğu gibi dolu dolu bir tatil geçirmeleri için, yaz okulunun kapılarını açtı.
Keçiören’deki 10 şubesiyle hizmet veren ve tamamen ücretsiz olan KEDEM Yaz Okulunda bu yıl, Kuran-ı Kerim ve değerler eğitimi, Osmanlı Türkçesi, akıl oyunları (satranç-mangala-Türk daması), görsel sanatlar (resim-ebru-el sanatları), müzik (bağlama), tiyatro-drama, halk oyunları, yüzme olmak üzere 8 branşta kurs açıldı. Kursiyerlere yeteneklerini keşfetme fırsatı veren KEDEM’lerde öğrenciler, ayrıca sokağın kötü etkilerinden korunarak sosyalleşme fırsatı da yakalıyorlar.
“5 bin 631 kursiyer yaz okulunda”
Yaz okulunda ayrıca kurslara katılan tüm öğrenciler için “Rehberlik ve Etkinlik Saati” uygulaması da devam ediyor. Bu uygulama sayesinde öğrenciler, rehber öğretmenleri gözetiminde eğlenceli ve zekâ geliştirici oyunlar oynarken, rehber öğretmenler de öğrenciler hakkında yaptıkları psikolojik analizleri velilere iletebiliyor. KEDEM yaz okullarının öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve nitelikli zaman geçirmelerine aracı olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu yıl yaz okullarımız 5 bin 631 kursiyere hizmet veriyor. KEDEM’in açıldığı 2010 yılından bu yana da yaklaşık 30 bin kursiyer yaz okullarımızdan faydalandı" diye konuştu.
20 Haziran’da eğitime başlayan KEDEM Yaz Okulu, 29 Temmuz’a kadar devam edecek.