Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencileri LÖSEV Köyünü ziyaret ederek Lösemili çocuklar ve ailelerine destek oldu.
Çocukların bilgilenme ve eğitim süreçlerine katkı koyan KEDEM, aynı zamanda öğretici ve bilinçlendirici etkinliklerle de gelişimlerine yardımcı olma görevini sürdürüyor. 3 öğretmen eşliğinde 28 öğrenci Gölbaşı’ndaki LÖSEV Köyü’nü ziyaret ederek Lösemi Haftasında yaşıtlarına destek oldular. 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikle LÖSEV’in hizmetlerini yakından görme fırsatı yakaladılar. KEDEM Öğrencileri, hasta ve ailelerinin kaldığı otel ve köyün içindeki evleri gezerek lösemili hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşmaları temennilerini dile getirdiler. Yaşıtlarının desteğinden ve ziyaretten çok mutlu olan çocuklar ise yine beklediklerini söylediler.
KEDEM öğrencileri ayrıca atölye çalışmalarına katılarak LÖSEV Vakfına yardım için satışa sunulan ürünlerin hazırlıklarına yardım etti. Kendileri için farklı bir deneyim olduğunu ifade eden çocuklar, "Burada iyileşmeyi bekleyen yaşıtlarımızın sağlıklarına bir an önce kavuşmasını istiyoruz. Burada onlara destek olmaktan ötürü çok mutluyuz. Onlara katkı olsun diye biz de elimizden geldiği kadar atölyeye el becerimizle bir şeyler yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandılar.