Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Akarca’yı ziyaret etti.
Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Akarca’ya ziyarette bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette, Kent Konseyi’nin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Saltoğlu, Konsey’in 23 kişilik yürütme kurulunun bulunduğunu, bünyesinde yüz binlerce kişiyi temsil eden toplam 287 dernek ve 13 vakfın yer aldığını anlattı. Komisyon’da alınan kararların bağlayıcı değil tavsiye niteliğinde olduğunu söyleyen Saltoğlu, bu kararların Büyükşehir Belediye Meclisine sunulduğunu anlattı ve konseyin amacının Ankara’nın gelişimine katkı sunmak olduğunu belirtti.
"Belediye başkanlığı zor iş"
Akarca, Başkent’te belediye başkanlığı yapmanın zor iş olduğunu belirterek, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 5 kez halkın tercihini alarak önemli bir başarıya imza attığını kaydetti. Gökçek’in, belediye başkanlığı görevini aksatmadan yürütmenin yanı sıra Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin huzura kavuşması için ciddi katkılar sunduğunu dile getiren Akarca, bu çabaları da Türk halkının takdir ettiğini söyledi. Gökçek’in aynı zamanda görsel medyayı ve sosyal medyayı etkin kullanan bir isim olduğunu, buradan fikirleri ve sloganlarıyla halka öncülük ettiğini kaydeden Akarca, "Melih Gökçek’in sosyal medyayı kullanması, dünyadaki siyasilere bile örnektir. Çünkü sosyal medyayı bu derece etkin kullanan başka isim yok" diye konuştu.