Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu bu kez sahneye sosyal mesaj içerikli özgün bir eserle çıktı. Kent Tiyatrosu uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekmek için Çiçekler Solmasın adlı oyunla sahne aldı.
‘Uyuşturucunun kölesi olma hayatının efendisi ol’ temasıyla sahnelenen oyun Mamak’ta bulunan çeşitli okullarda ve Mamak Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluştu. Gençliğin önündeki en büyük tehlikelerden birinin de uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Özellikle gençlerimizin ve ailelerinin bu oyunu izlemesini istedik. Gençlerimiz bazen bir heves bazen de bir merakla geri dönülmez, telafisi çok zor hatalara yönelebiliyorlar. Sahnelenen oyun sayesinde gençleri ve aileleri uyuşturucuya karşı bilinçli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
OYUN TÜM TÜRKİYE’DE SAHNELENECEK
Özgün bir eser olan Çiçekler Solmasın adlı oyunu Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak ve Kent Tiyatrosu Oyuncusu Burcu Özdemir kaleme aldı. Biri erkek biri kadın iki genç üzerinden işlenen oyun gerçek hayattan kesitler içeriyor ve uyuşturucunun bireyler ve aileler üzerindeki yıkımı gözler önüne seriliyor. Kent Tiyatrosu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde Başkent’te ve Türkiye’de oyunu sahnelemeyi hedefliyor.