Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir tarafından Türkiye’de ilk defa Beypazarı’nda düzenlenen “Kırkımcı Eğitim Kursları”nın ikincisi, bu kez 1-5 Ağustos günlerinde Gölbaşı’nda düzenlenecek.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından verimin artırılması, makineli kırkımın yaygınlaşması ve buna bağlı olarak yapağı-tiftiğin değerlenmesi, hayvanlarda sağlık-verim artışının sağlanması amacıyla başlatılan faaliyetler sürdürülüyor.
Türkiye’de ilk defa Beypazarı’nda düzenlenen “Kırkımcı Eğitim Kursu”nun ardından, geçen ay, 7 bölgeden katılımın sağlandığı “Ulusal Kırkım Şampiyonası” düzenlendi.
Yeni sertifikalı kırkımcılar yetiştirilmesi için, bu kez 1 Ağustos’ta Gölbaşı’nda kurs açılacak. 5 gün sürecek teorik eğitimlerin ardından, kırkımcı adayları, 5 günlük pratik eğitime katılacak. Derslerden başarıyla geçenlere, kırkımcı sertifikası verilecek. Kurs, 12 Ağustos Cuma günü tamamlanacak.
Kırkımcılık, meslek kategorisine alındı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kırkımcılığın meslek olarak tanımlandığını hatırlatan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, kırkım eğitimlerinin tamamının Ankara’da düzenlenmesinin, yün ve tiftiğin değerlenmesi noktasında daha fazla fayda sağlayacağını söyledi.
Daire Başkanı Güven, “Küçükbaş hayvancılık sektörünün, Türkiye için stratejik öneminin bilincindeyiz. Ankara, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illerinden biri. Yaptığımız projelerde, yetiştiricimize fayda sağlamanın yanında, ülkesel bir mesele olarak da yaklaşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye birçok alanda öncülük yapıyoruz” dedi.