Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminin 17’nci gününde vatandaşlar, tek yürek, tek bilek, tek güç olarak demokrasi nöbetlerine devam ediyor.
15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda Kur’an tilaveti ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinin 17. gününde, Büyükşehri Belediyesi Mehter Takımı marşlar çaldı. Darbe girişiminin gerçekleştiği geceye ait vatandaşlar tarafından çekilen videoların dev ekranlarda izletildiği nöbete, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri de katıldı.
"Demokrasi nöbetlerine" katılan vatandaşlarla birlikte nöbet tutmaya devam eden siyasiler ve sanatçılar, nöbetin 17. gününde, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na kurulan dev sahneden, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Bakan yardımcısı Şahin, zalimlere meydan okudu
Nöbet alanına gelen Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Türkiye üzerinde oynan oyunların nedenlerini açıklayarak, "Bu 15 Temmuz ihaneti, doğuda Keşmir’de, batıda Amerika’da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin son umudu, son kalesi olduğumuz için oynanıyor. İşte burada, Ankara’da, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan yeryüzünün bütün zalimlerine meydan okuyarak söylüyorum ki, onlara değil Türkiye’yi, yeryüzünün her bir karışını dar etmezsek namussuzuz, şerefsiziz" dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alpaslan da "Milletimizin gösterdiği cesarete, dünyanın dört bir tarafından imrenilerek bakılıyor. Bizler bu milletle ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kaydetti.
Nöbete, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ile birlikte eski milletvekilleri ve sanatçılar da katıldı.