Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri dualarla anıldı.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 4 Kızılcahamamlı ve tüm demokrasi şehitleri için Kızılcahamam Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda mevlit programı düzenlendi.
Programa; AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, şehitlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kızılcahamam Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda mevlit ve ilahiler okundu, Cumhuriyet Meydanı’na belediye tarafından dev ekran kurularak buradan da zaman zaman gösteriler izletildi. Mevlidin ardından İlçe Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dua edildi.
Kızılcahamam Belediye Başkanı Güney yaptığı konuşmada, “Bu ihanet çetesinin 15 Temmuz tarihinde başlatmış olduğu vatanımıza milletimize bayrağımıza, hükümetimize, başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza karşı başlatmış oldukları bu hain saldırı neticesinde sizlerin her günü burada bu şer güçlere karşı göstermiş olduğunuz, vatan millet sevgisi ve millet iradesinden ötürü hepinize saygılar sunar teşekkür ederim. İlçemizden 4 tane şehit verdik. Ülkemizden de bir çok şehit verdik onlara Allah’tan rahmet diliyorum yaralı olan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerimize de başsağlığı diliyorum. Tabii ki ilçe olarak üzgünüz, şehitlerimizi hep beraberce omuzlarımızda uğurladık fakat Kızılcahamam olarak da gurur duyuyoruz. Bizim de bu mücadelede, bu bayrak davasında bu millet davasında, vatan davasında tuzumuz oldu. Allah ailelerine sabırlar versin, şehadet şerbeti içen İbrahim Ateş kardeşime, Hakan Gülşen kardeşime, Mehmet Gülşen ağabeyime ve Lütfi Gülşen ağabeyime şehadet diliyorum. İnşallah bizlere de şefaat ederler diye Rabbimden niyaz ediyorum.Bu hain darbe teşebbüsünü def eyleyen herkese teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum” ifadesini kullandı.
Programa katılan Ankara Milletvekili İşler, mevlit programına katılan vatandaşlara seslenerek, “15 Temmuz tarihi Türk milletinin tarihine önemli bir gün olarak geçmiştir. Bu ihanet şebekelerinin darbeler tarihine yeni bir darbe ilave etmek için başlatmış olduğu kalkışmayı milletimiz olarak hep birlikte bastırdık ve darbeye ‘hayır’ dedik, millet iradesine ‘evet’ dedik. Demokrasiye ‘evet’ dedik” diye konuştu.