Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 15 Temmuz darbe girişiminde tankların ezdiği araçların sergilenmesi amacıyla müze oluşturulması için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na yetki verildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Meclis’e sunulan Başkanlık yazısında, Türk Milletinin 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği direniş ve fedakarlığın hatırlanması amacıyla bir müze oluşturulması kararı alındığı hatırlatılarak, bu müze için mal ve hizmet alımı konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın yetkili kılınması, Büyükşehir, EGO, ASKİ ve bunların ortak olduğu şirketlerin de yapım işleri, mal ve hizmet alımlarında bütçe imkanları doğrultusunda destek vermeleri karara bağlandı.
Başkanlık yazısı, müzenin yerini tayin konusunda “Yenimahalle’ye veya Daire Başkanlığı’nın uygun göreceği bir alanda yapılması” ibaresi ilave edilerek kabul edildi. Ayrıca toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi işbirliğinde 1999 yılından bu yana kesintisiz devam eden BELTEK kurslarının protokol süresinin 30 Haziran’da sona erdiği, protokolün 3 yıl daha devam ettirilmesine ilişkin Başkanlık yazısı da yapılan değerlendirmeler sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski Belediye Hastanesi’nin yerinde bulunan 106 araç kapasiteli otopark ve Demirtepe Köprüsü altında bulunan 60 araç kapasiteli açık otoparkların işletme hakkının, Belediye şirketlerinden BELTAŞ A.Ş.’ye devredilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da Belediye Meclisi’nde kabul edildi.
Keçiören’de Fatih ve Cumhuriyet Caddesi kesişiminde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından meydan olarak düzenlenen alanın ’Keçiören Meydanı’ olarak isimlendirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı ise İsimlendirme Komisyonu’na havale edildi.