Mamak Belediyesi, Kutludüğün Mahallesi’nde yapımına başladığı köy meydanını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeni kent meydanımız Kutludüğün sakinlerine hayırlı olsun" dedi.
Küp taştan yapılan köy meydanı içerisinde mini süs havuzu, çiçek parteri, oturma grupları, yeşil alan ve Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen köy kahvesi bulunuyor. Kent meydanı mahalle sakinlerinin de beğenisini kazandı. Mamak Belediye Başkanı Akgül, "Yeni kent meydanımız Kutludüğün sakinlerine hayırlı olsun. Meydan yaz günlerinde gencinden yaşlısına toplanarak muhabbet edip zaman geçirebileceği mekan haline gelecek" diye konuştu.
Selçuklu mimarisinde köy kahvesi
Dekoratif aydınlatmaların da kullanıldığı Kutludüğün Kent Meydanı yaklaşık 720 metrekarelik alana sahip. Alanın büyüklüğü, bahçesi ve çevre düzenlemeleri ile birlikte bin 500 metrekareye ulaşıyor. Tamamlanan meydan içerisinde bulunan ve dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Selçuklu mimarisi ile yapılan köy kahvesi oldu. 80 metrekare olarak inşa edilen köy kahvesi mahalle sakinlerinin buluşma noktası olacak.