İki yıl önce hizmete açtığı Basketbol Okulu ile geleceğin minik dev adamlarını pota ile buluşturan Mamak Belediyesi, minik, küçük, genç, yıldız erkek ile minik, küçük ve yıldız kız kategorilerinde hem kız hem de erkek öğrencilerle çalışmalara hızla devam ediyor.
Geleceğin basketbolcularının yetiştirildiği Mamak Belediyesi Basketbol Okulu’na ilgi her geçen gün artarken, minik basketbolcular katıldıkları yarışmalardan da başarılı derecelerle dönüyor. Mamak Belediyesi Basketbol Okulu’nun minik kızları 9 Nisan’da Altındağ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Ankara Bölge Müsabakaları’nda Zirve Basketbol’u 31-17 yenerek play-off müsabakalarına çıkmaya hak kazandı. Bugüne kadar 9 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan potanın minik sultanları, yeni kurulmasına rağmen 14 takım arasında da 4. oldu.
Spor şehri olma yolunda hızlı adımlar atan Mamak’ta alt yapı ve sporcu yetiştirmenin önemine dikkat çekmek için sporun her türlüsünün desteklenmesi gerektiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Spor kenti olma yolunda önemli olan modern spor tesislerimizi sporcularımızla buluşturabilmek, sporu toplumun her kesimine yayabilmek önemli. Yapmış olduğumuz alt yapı çalışmaları sonucunda Mamak adı sporda marka olmuştur. Bu anlamda alt yapıları önemsiyoruz. Minik sporcularımızı elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.
Geleceğin basketbol yıldızları arasına katılmak için sıkı bir eğitimden geçen öğrenciler cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri saat 18.30’da Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdürüyor. Mamak’ta en çok ilgi gören spor dallarından biri olan basketbol branşında Basketbol Okulu’nda 220 alt yapı sporcu ve 84 alt yapı takım oyuncusu bulunuyor. Mamak Belediyesi Basketbol Okulu Antrenörü Suha Demircan koordinatörlüğünde gerçekleştirilen basketbol antrenmanlarında yardımcı antrenörlerde bulunuyor. Eğitimlerde farklı yaş gruplarından çocuklar basketbolun inceliklerinden teknik yönlerine kadar sıkı bir eğitimden geçiyor. Kayıtların sürekli devam ettiği Basketbol Okulu’na kayıt yaptırmak isteyen 5 yaş üzeri çocuklar ve gençler 1 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve sağlık raporu ile başvurabiliyor.