Ankara’nın Mamak ilçesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Halil Çam Camii ve Saliha Kur’an kursu dualarla hizmete açıldı.
Ali Okan Çam tarafından yaptırılan ve 700 kişi kapasiteye sahip olan caminin yapımı 4 ayda tamamlandı. Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Halil Çam Camii’nin açılışına Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Müftü Vekili Abdulkadir Özkaya, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Kaymakam Mantı, "İnsanın amel defteri ölünce kapanıyor ancak hayırlı bir eser bırakan insanların amel defteri kapanmıyor" dedi.
Başkan Akgül ise, camilerin adeta bu toprağa vurulmuş bir mühür olduğunu belirterek, "Büyük bir kentsel dönüşümün yaşandığı Mamak’ta göreve geldiğimizde kendimize koyduğumuz hedeflerden biri de ilçemizde bulunan camilerin yenilenmesiydi. Bu gün hizmete sunduğumuz camimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.