Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi, kura heyecanına ev sahipliği yaptı.
Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve 7 milyon metrekarelik alanda 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce kuraya dahil edilmeyen zemin katlarda bulunan 68 konut, hak sahiplerinin talebi üzerine kura yöntemiyle sahiplerine teslim edildi. Kura törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yunus Aluç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı İbrahim Hayri Korkmaz, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı. 55 adet 100 metrekarelik ve 13 adet 120 metrekarelik toplam 68 konutun noter huzurunda yapılan kura çekim töreninde vatandaşlar heyecanını saklayamadı.
Mamak’ta değişimde en büyük hak sahibinin ilçe halkı olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yalnızca konut üretimlerinin değil, çekim alanlarının da oluşturulmaya başlandığını kaydetti. Akgül, “Etaplar bittikçe bölgenin çehresinin nasıl değiştiğini, yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla nasıl bir yaşam alanı olduğunu görüyoruz. Eskiden kaçak yapılaşmanın değerini gölgelediği Mamak’ta artık modern konutlar yükseliyor” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Ekibi’nin gösterileriyle başlayan törende Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşları bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, “14 mahalleyi kapsayan projeyi, 11 etap halinde yürütmekteyiz. Alanda yaklaşık 13 bin 500 gecekondu var. Bugüne kadar 8 bin 893 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlandı. Burada yer alan yaklaşık 3 bin 700 adet gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Birinci etap kapsamında üretilen 485 adet 80 metrekarelik, bin 258 adet 100 metrekarelik ve 417 adet 120 metrekarelik olmak üzere 2 bin 160 adet konutun kurası çekilmiştir. Altıncı etap kapsamında üretilen 254 adet 100 metrekarelik ve 126 adet 120 metrekarelik olmak üzere geçtiğimiz Kasım ayında 380 adet konutun da kurasını çekmiştik” dedi.