Antakya Medeniyetler Korosu, Yenimahalle’de Başkentlilere muhteşem bir gece yaşattı.
Yenimahalle Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen barış temalı gecede üç semavi dinden altı farklı medeniyetin müzikleri konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı Medeniyetler Korosu ve Sunay Akın’ın sunduğu programı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte izledi.
Musevi, Hristiyan ve Müslüman din adamları ile farklı meslek ve mezheplere mensup kişilerin gönüllü olarak oluşturduğu koro, gecede 6 farklı medeniyete ait birbirinden güzel ezgileri seslendirdi. Otantik müzikleri ve kostümleriyle izleyicilere adeta görsel ve müzikal bir şölen yaşatan koroyu Şef Yılmaz Özfırat yönetirken; usta Şair-Yazar Sunay Akın da anlattığı hikayeler ile koroya eşlik etti.
Salonu dolduran binlerce Yenimahalleli’yi selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkülerin dili ezgilerindedir. Anlamını bilmediğimiz ama ezgisini yüreğimizde hissettiğimiz türküleri ezgisinden anlarız. Olağanüstü güzel bir koro. Türküler, espriler muhteşem. Bu koroyu Türkiye’ye kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu güzel buluşmayı bize sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, “Yenimahalle’de 8 yıldır görev yapan bir belediye başkanı olarak kendime esas edindiğim görev bölgemde barış ve kardeşliği tesis etmeye çalışmaktır. Herkese eşit davranmak, herkese eşit hizmet götürmek tek gayemdir. Ramazan’ın coşkusunu da muharremin acısını da birlikte yaşamak, milli bayramlarımızı coşkuyla kutlamak esas amacımdır. Yenimahalle’de büyük bir aile olma yönünde önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, benden senden ayrımı yapmadan hizmet ettiğimizde barış ve kardeşliği de tesis etmiş oluyoruz” dedi.
"Tüm inançlar barışı ve sevgiyi emreder"
Yaşar, “Dini inançlar kalbi ve kişisel tercihlerdir. Herkesin inancı kendisine ait ve özeldir. İnsanları inançlarından ötürü veya derisinin renginden, ırkından dolayı nasıl aşağılayabiliriz ya da üstün görebiliriz? Birbirimizde ortak paydalarımızı geliştirip, ortak amaçlar etrafında bir araya geldiğimizde ancak bu çatışmaların önüne geçebiliriz. Yeryüzünde hiçbir inanç yoktur ki insanı öldürmeyi, zulmetmeyi haklı görsün, hırsızlığı yüceltsin. Her inanç iyi insan olmayı emreder, barışı emreder. İnançlar ya da mezhepler arası fark sadece aynı hedefe giden yolda başka patikaları tercih etmekten ibarettir” diye konuştu.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş da, “Yönü Ankara’ya dönük olan ve yüreğinde bayrak sevgisi olan herkes bizim makbulümüzdür. Ayrışmak, ayrı tonlardan bahsetmek ve ayrı tonları ön plana çıkartmak bayrağımıza da, bütünlüğümüze de, cumhuriyetimize de ve bizlerin birlikteliğini sağlayan bağımsızlığı ve cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna da gerçekten ihanettir” diyerek birlik mesajı verdi.
Kulakların pasının silindiği geceye Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Yasemin Öney Cankurtaran, Tekin Bingöl, Seyit Torun, Lale Karabıyık, CHP Milletvekilleri Nihat Yeşil, Dursun Çiçek, Zülfikar İnönü Tümer, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Yenimahalle Kaymakamı Şahin Aslan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kazım Arslan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.
Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki muhteşem koro, salonu hınca hınç dolduran konuklarla birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek konserine son verdi. Program sonunda Kılıçdaroğlu ve Yaşar, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’a, Sunay Akın’a, Başkan Lütfü Savaş’a ve Şef Yılmaz Özfırat’a plaket ve çiçek takdim etti.