Yenimahalle Belediyesi’nin Pegem Akademi işbirliğinde KPSS’ye girecek öğrencilere verdiği 5 günlük eğitim kampı sona erdi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlerde çeşitli üniversitelerden gelen lisans öğrencileri alanında uzman öğretmenlerle birlikte hızlandırılmış kurs aldı. Memur adaylarını son kurs gününde yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Başar Bal öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Alkışlar eşliğinde öğrencilere seslenen Başkan Yaşar, Türkiye’deki eğitim sistemine değindi. Yaşar, “Üniversitelerinizi bitiriyorsunuz, şimdi de aş kapısındasınız. Eğitim sisteminde sıkıntılar var, bazı branşların iş hayatında karşılığı yok. Bunların acısını siz çekiyorsunuz. Ama sizi bu noktaya getiren eğitim sisteminin yanlışlığı ve çarpıklığıdır. Karşılığı olan mesleklerin çoğunda da maalesef yeterli kadro yok. Bütün bunları aşmanın yolu üniversitelere girerken ben sadece kamuda değil, bu işi en iyi şekilde yapacağım, en iyi şekilde öğreneceğim, kendi işimi özel sektörde de yapabilirim heyecanının içinizde yaşatmak” dedi.
PEGEM’DEN BAŞKAN YAŞAR’A PLAKET
Evlatları okurken ailelerin çektiği sıkıntılardan da bahseden Yaşar, “Aileleriniz size emek verdi. Yemediler yedirdiler, giymediler giydirdiler. Bunları sizler okulunuzu bitirin, güzel bir mesleğiniz, işiniz olsun diye yaptılar. Geleceğiniz için yaptılar. Eğer bu devlet kaynaklarını halk yararına verimli bir şekilde kullansın, 10 sene sonra Türkiye’de ne işsizlik ne de istihdam sorunu kalır. Buna yürekten inanıyorum. Umutsuzluğa kapılmayın, bunları el ele aşacağız” diye konuştu.
Program sonunda PEGEM Akademi tarafından Başkan Yaşar’a teşekkür plaketi verildi.