Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, “Bu proje, bölgenin imajını yükseltecek” dedi.
Ankara Merkez İş Alanları (MİA) projesi kapsamında kurulan MİA Kooperatifi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, 3. kez başkan seçildi. İskitlerdeki MİA Kooperatifi Genel Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurul’da konuşan Gökşin, üyelere son 1 yılda yaptıkları ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
Başkan Gökşin, İskitler bölgesinin, MİA Projesi ile imajını değiştirmeyi planladıklarını ve bir reklam şirketiyle anlaşma yaptıklarını söyledi. Proje alanına “MiANKA” adı verildiğini ve “Ankara’da yeni bir kent doğuyor” sloganıyla tanıtım çalışması yapılacağını kaydeden Gökşin, "Bu proje, bölgenin imajını yükseltecek" ifadelerini kullandı.
Proje alanında içme suyu, pissu ve yağmur suyu altyapılarının ASKİ tarafından tamamlandığını anlatan Başkan Ali Gökşin, bölgede elektrik, doğalgaz ve telefon altyapılarının son aşamaya geldiğini, asfaltlama çalışmalarının başladığını ve gelecek hafta tüm altyapının bitirilmiş olacağını söyledi.
Genel Kurul’un sonunda 2015 yılı çalışma raporu ve bilanço, üyeler tarafından oy birliğiyle ibra edilirken, üyelerin verdiği önerge doğrultusunda, Ali Gökşin başkanlığında yeni yönetim kurulu üyelerini belirleyen liste de yine oy birliğiyle kabul edildi.
210 bin metrakareyi kapsıyor
Ankara’nın kent kimliğine katkıda bulunacak çözümler ortaya koymayı amaçlayan Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi, Kazım Karabekir Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, İstanbul Caddesi ile Etlik Caddesi’nde yaklaşık, 210 bin metrekarelik alanı kapsıyor.
Projeyle, kent dokusuna uygun, sade ve rantın tüm alana eşit dağılacağı bir organizasyonla inşa edilecek yapılarda, ticarethane sahiplerinin satacakları materyalleri vitrinlerde sergilemeleri ve ofis olarak dizayn edilen yerlerle birlikte, konut veya atölye olarak kullanılacak alanlara da sahip olmaları planlanıyor.