MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Otobüslerle, minibüslerle, metrolarla saatlerce kuyrukta beklenerek binilen araçlarda sırt sırta istiflenerek seyahat etmeye bir toplum mecbur bırakılamaz" dedi.
MHP Ankara İl Başkanlığı, her yıl düzenlediği yıl sonu Ankara Yerel Gündem Geleneksel Değerlendirme Toplantısı’nı bu yıl Holiday Inn Hotel’de gerçekleştirdi. Gazetecilere Ankara ile ilgili görüşlerini anlatan MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, Ankara’nın en önemli gerçeklerinden birisinin günlük hayatı etkileyen ulaşım ve trafik olduğunu söyleyerek, "Toplu taşımada öncelikle raylı sistem yaygınlaşmadan ve niteliği artmadan yeni yollar açılmak suretiyle her yıl yüz binin üzerinde nüfus artışı olan bir şehirde konforlu bir ulaşım sağlayamazsınız. Trafik çilesini asla bitiremezsiniz. Kaldırımı daraltmakla, orta refüjdeki yeşili yok edip bir şerit açmakla ulaşım sorununa neşter vurulamayacağını Ankara’yı yönettiğini zannedenler daha ne zaman anlayacaklardır" şeklinde konuştu.
Ankara’da metro ulaşımında ise bazı istasyonların halen açılmamış olduğunu ve teknik sıkıntıların giderilmemiş olduğunu belirten Çetinkaya, "Ankara’da 55.14 kilometre metro hattı ve 45 istasyon bulunmaktadır. Bazıları hala açılmadı ve teknik sıkıntılar giderilmedi. Bu sorun da 22 yıldan beri Ankaramızı idare edenlerin vizyonundaki kıtlığı ortaya koyan en önemli rakamsal göstergesidir. Avrupa başkenti diye tanımladıkları bu şehirdeki metro hattı ile hemen yanı başımızdaki Avrupa başkentlerindeki metro hat ve uzunluklarını kıyasladığımızda ne kadar gerilerde olduğumuz aşikardır. Otobüslerle, minibüslerle, metrolarla yani şehir içi toplu taşımada sıcakta ve soğukta saatlerce kuyrukta beklenerek binilen araçlarda sırt sırta istiflenerek seyahat etmeye bir toplum mecbur bırakılamaz" diye konuştu.
Ankara’da 30 bin Suriyeli olduğu yönündeki açıklamaları da eleştiren Çetinkaya, “Gittik yerinde inceledik, Baraj Mahallesi’nden itibaren başlayan incelememizde görünen manzara çok ilginç. Baraj, Doğantepe, Önder ve Ulubey semtleri adeta Suriyelilere terk edilmiş vaziyette. Bütün kavşakları parselleyen, sanayi bölgelerimizde ucuz işgücü olarak çalışan, her bakımdan kayıt dışı olup ama bizatihi içimizde yaşayan ve gelecekte çok daha büyük problemlerin birer elemanı ve vasıtası olabileceğini öngördüğümüz Suriyeli mülteci sorunu ne zaman ve ne şekilde çözülecektir?” ifadelerini kullandı.
“Ankara uyuşturucu kullanımında alarm veriyor”
Devletin çıkardığı uyuşturucu haritasında Başkent’in birinci sırada olduğunu ifade eden Çetinkaya şunları söyledi:
“Bu durum bizi endişelendiriyor. Kullanım yaşı her geçen gün düşerken, önlem alması gerekenler adeta seyrediyor. İstatistiklerde yüksek riskli uyuşturucu kullananların sayısının binlerle ifade edilmesi korkunçtur. Bu tehlike devlet okullarının bahçelerinde bile kendini gösteriyor. Herkesin gözü önünde sentetik madde, hap ve muhtelif uyuşturucu bağımlısı çocuklarımız hepimizin arasında dolaşıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz, bu batağı temizleyin. Çünkü uyuşturucu terörün ta kendisidir."