Yenimahalle Belediyesi yaz okullarının şanslı öğrencileri, kurs merkezlerinde aldıkları eğitimlerin yanı sıra işi mutfağında ustalarından da görme fırsatını yakalıyor.
Yaz okulları bünyesinde kurabiye-pasta yapımı öğrenen 30 kursiyer, bu kapsamda Türkiye’nin büyük otellerinden biri olan JW Marriott’un mutfağında Baş Şef İsmail Güler ile buluştu. Her biri 7-14 yaş aralığındaki 30 minik aşçı, şef kimdir, garson neler yapar, 5 yıldızlı otellerde servis nasıl yapılır, yemekler hangi ortamlarda nasıl hazırlanır sorularının cevabını ustalarından görerek tecrübe edindi. Aldıkları eğitimi yalnızca yaz eğlencesi olarak değil, mesleki kariyer olarak da gören minik kursiyerler, Şef İsmail Güler’i can kulağıyla dinlerken, sordukları sorularla tüm şefleri terletti.
Çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyan ve sorulara sabırla tek tek cevap veren Güler, “Bu meslek çok keyifli bir meslektir. Öğrenmenin de yaşı yok. Bu yaşta bu ziyareti yapmanız güzel bir avantaj. Önünüzde muhteşem bir gelecek var. Hepiniz mesleklerinde başarılı, ülkesine faydalı bireyler olacaksınız” dedi.
Aşçı keplerini takarak otelin pastane mutfağını ve ana mutfağını dikkatle inceleyen çocuklar, bol bol da not alıp, fotoğraf çekti. İlçedeki çocukların önünü açmak, onları yarınlara daha ayakları yere basan hayallerle hazırlamayı amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, bu kapsamda diğer gruplar içinde farklı branşlarda geziler düzenlemeye devam edecek.