Sadaka Derneği ve hayırseverlerin destekleriyle Afganistan’ın Tahhar ilinde açılan Sadaka İlköğretim Okulu’nda öğrenciler ilk eğitimlerine ‘Necmettin’in Dünyası’nı okuyarak başladı.
Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ‘yüzakı nesiller yetiştirmek’ idealiyle başlattığı eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Sadaka Derneği’nin Afganistan’ın Tahhar ilinde daha önce açtığı Dar’ul Hıfz Sadaka Medresesi’nde okuyan yetim talebelerin fennî eğitimlerini de alabilmeleri için Sadaka İlköğretim Okulu açıldı. Medreseye devam eden öğrenciler açılan okula kaydedildi. Sadaka İlköğretim Okulu’na kaydolan öğrenciler, eğitimlerine ‘Necmettin’in Dünyası’ kitabını okuyarak başladı. Dar’ul Hıfz Sadaka Medresesi’nde Türkçe öğrenen yetim talebeler, ‘Necmettin’in Dünyası’nı zorlanmadan okudular.
Sadaka Derneği, daha önce Afganistan’ın Tahhar ilinde açmış olduğu Dar’ul Hıfz Sadaka Derneği Medresesi talebelerinin örgün eğitimlerini de alabilmeleri için Sadaka İlköğretim Okulu’nu açtı. Söz konusu okul şu anda ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim veriyor. Okul, ilerleyen dönemlerde lise seviyesinde eğitimlerine başlayacak. Okulda fennî eğitimlerin yanı sıra Türkçe dersleri de yer alıyor.