Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen “Girişimcilik Eğitimi Programları”, Başkent’te patron sayısını çoğaltıyor.
Çankaya Belediyesi ve OSTİM Küçük-Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile hayata geçirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programları, Başkent’in ekonomisini yükselten bir değere dönüştü. Her dönem eğitime katılan 30 kişiden en az 5’i eğitim sonrası kendi iş yerini açma fırsatı yakalıyor. Girişimci ruhlu insanları teşvik etmek ve desteklemek adına gerçekleştirilen eğitim alan 33 yaşındaki Uğur Sadi de artık kendi işinin sahibi. 7 yıl boyunca bankacılık sektörü elektronik güvenlik alanında çalışan Sadi, internet aracılığı ile haberdar olduğu Çankaya Belediyesi-KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Programı’na başvurdu. Eğitimini tamamlayan Sadi, kamera, alarm, kartlı geçiş, turnike gibi güvenlik sistemleri alanında proje odaklı hizmet veren iş yerini açtı. Şirketinde 7 kişi çalıştırarak istihdama da destek olan Sadi, “İş dünyasına yönelik özel fikri olan herkesin katılması gereken bir program. Önemli olan cesaret ve özgüven” dedi.
Yaklaşık bir aydır hizmet veren firmasını açarken hiç tereddüt yaşamadığını dile getiren Sadi, “Eğitim öncesi de sonrası da Çankaya Belediyesi hep yanımızdaydı. Ben bugün kendi işimin sahibiysem, bunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ve Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Birimi çalışanlarının katkısı büyüktür. Kendi işinin sahibi olmak bir hayal değilmiş. Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.