Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin daimi ziyaretçisi Ayrancı Anadolu Lisesi, bu yıl da can dostlara desteğini sürdürüyor.
Ayrancı Anadolu Lisesi Hayvanları Sevme Kulübü öğrencileri, Kulüp Danışman Öğretmeni Esra Şahan öncülüğünde barınaktaki sokak hayvanlarıyla buluştu. Öğrenciler, kendi emeklerinden elde ettikleri gelirle mama da getirdiler. Ayrancı Anadolu Lisesi’nde 2011 yılından bu yana aktif bir şekilde çalışan Kulüp, okul adına takvim bastırarak satıyor, gelirini ise sokak hayvanları için kullanıyor. Bugüne kadar farklı dernek ve barınaklara da destek olan Ayrancı Anadolu Lisesi, son 2 yıldır öğrencilerin talebi ile Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne destek sağlıyor.
Mesleki sorumluluğunun yanı sıra öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için yoğun çaba harcayan Kulüp Danışman Öğretmeni Şahan, “Bizim amacımız öğrencilerimizin hayvan sevgisini pekiştirmek, ailesi inatla eve hayvan almayan çocukların hayvanları sevmeleri ve belki de ileri yaşamlarında birer hayvan sahibi olmalarına önayak olmak. Bahçeli bir ev olunca bir köpek alırım zihniyetini yıkmak ve en çok da sokaklarımızda yaşayan köpeklerden korkmamak. Hayatında ilk defa köpek seven çocuklarımız var. Korkularını aşmalarını sağlıyoruz. Bu dünya içinde yaşayan canlılarla birlikte hepimize ait, biz insanoğlu aklını ve de gücünü kullanarak tüm canlılara yaşam olanağı sağlayabilecek yapıdayız. Hedefimiz bu algıyı oluşturmak” dedi.