Geleneksel çocuk oyunlarını okul bahçelerine taşıyan Büyükşehir Belediyesi, yaz ayları boyunca okul bahçelerini oyun çizgileriyle şenlendirdi. Yıl sonuna kadar da kuru ve açık havalarda yapılacak çalışmalarla, 500 okulun bahçesi oyun çizgileriyle donatılacak.
Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından çocukların oyun dünyalarını geliştirmek, geleneksel oyunlarla buluşmalarını sağlamak amacıyla sek, sek, tombik, mendil kapmaca, üç taş, yağ satarım, bal satarım gibi 15 oyun, okul bahçelerine çiziliyor.
Okul bahçelerinin asfalt ve betonarme zeminlerine yapılan geleneksel oyun çizgileri sayesinde çocuklar anne ve babalarının oyunlarını oynama imkanı buluyor, aynı zamanda da bu oyunların gelecek kuşaklara taşınmasına yardımcı olunuyor.
Yaz-kış çocukların faydalandığı oyun gruplarının çiziminde ekipler, trafik yol çizgilerinde uygulanan soğuk yol çizgi boyası kullanıyor.
Bahçe büyüklüğüne göre oyun grubu
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, oyun çizgilerinin, okul bahçesinin büyüklüğüne göre belirlendiğini, örneğin çoklu sek-sek oyununun, ancak okul bahçesi büyükse yapılabildiğini belirtti. İlkokulların bahçelerine çizilen geleneksel çocuk oyunları şunlar:
Mendil kapmaca, yakan top, yağ satarım bal satarım, sek-sek, üç taş, yılan sek-sek, sürüklemeli sek sek, köşe kapmaca, 10’lu sek-sek, çoklu sek-sek, pusula, denge çizgisi, hareket dizini, tombik, oyun grubu ve labirent.