Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde kazananın millet olduğunu belirterek, “Bu karanlıktan kurtulduğumuz için ne kadar şükretsek azdır” dedi.
Öz Finans İş Sendikası, Gaziantep’te kadın çalışanların sendikal bilincinin arttırılması ve geleceğin kadın sendikacılarının yetiştirilmesi için eğitim programı düzenledi. Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin kazananının millet olduğunu söyledi.
Programa Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hakkari, Şanlıurfa illerinden kamu bankası kadın çalışanları katıldı. Çalışma hayatında kadının durumu, sorunları, sendika ve kadın yasal hakları, örgütlenme bilinci, iletişim ve motivasyon başlıklı eğitimler verildi.
Öz Finans İş Sendikası Genel Sekreteri İrfan Karatosun, kadın banka çalışanlarını sendikal faaliyetler içerisinde aktif olarak görmek istediklerini ifade etti.
Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişimine atıfta bulunarak, ülke tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve milli irade gibi değerler ayaklar altına alınarak, karanlık, vahşi ve hain bir kalkışma girişimi yaşandı. Milletin oyu, milletin desteği, milletin duasıyla seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına kastedildi. Meclisimiz bombalandı, ellerinde Türk Bayraklarından başka bir şey olmayan sivil vatandaşlarımız tanklarla ezildi, silahlarla vuruldu. Asker, polis ve sivil olmak üzere 246 vatandaşımız şehit edildi. Cumhurbaşkanımızın cesaretli liderliği, TBMM Başkanımız, Başbakanımız ve siyasi parti temsilcilerinin ortak tavrı, silahlı kuvvetlerimiz içerisindeki vatansever ve milli iradeye saygılı komutan ve askerlerimizin milletimizle birlikte hareket etmesi ve emniyet mensuplarımızın cansiperane çalışması ile bertaraf edilmiştir. Bu karanlıktan kurtulduğumuz için ne kadar şükretsek azdır” şeklinde konuştu.
"Bu hainlerden ülkemiz inşallah kurtulacak" diyen Eroğlu, “Umut ediyoruz ki kontrol altına alınan bu süreç, en kısa zamanda tamamen biter ve kendi Cumhurbaşkanına, kendi halkına, kendi polisine, kendi askerine ve komutanına, kendi meclisine silah doğrultan bu hainler tamamen temizlenir. Allah, bu millete bir daha böyle bir olay yaşatmasın” diye konuştu.